szerda, június 29, 2011

17 hónapos "Egyke"

Zsófika ismét hófordulóhoz közeledik, már kész hölgy, aki igencsak Egykévé vált az elmúlt napokban. Amit persze nagyon is élvezett. Hisz teljes figyelmet kapott a Mamától, esténként a Papától is, mindennel játszhatott, nyugodtan élhette a napirendjét, délután 3-4 órákat aludt anélkül, hogy bárki felkeltette volna. Sétált ide-oda a mamával, programoztak, végre az ő korosztálybéli gyerekkel, szóval nem lehetett panaszra oka.
Persze Kispapáéknak sem sok, mert minden este 8-tól csend volt és béke, és reggel kb. 8-ig mindenki tudott aludni.
A szoptatás leszoktatási terv dugába dőlt, de a héten pl. már csak hajnal felé kelt a drága, de a project egyelőre elnapolódott.
Első körben arról kell leszoktatni a csajszikát, hogy napközben ne tekintsen úgy a mamára, mint egy tejes büfére, amire bármikor, bárhol rácsatlakozhat, mert erre igencsak rászokott. És ez ördögi kör, mert a Kismamától semmilyen más vigasztalást, figyelemelterelést nem fogad el, csak a cickót. Étvágya hagy némi kívánni valót maga után, na meg az elfogyasztott kaja mennyiség is, ami szinte egyenlő a 0-val. Pontosabban rapszodikus, de ráció nics benne. Ha az egyik nap elfogad valamit, és jó étvággyal eszi, a másik nap tuti rá se néz.
Rengeteget mozog viszont, ha nem alszik, folyamatosan jön megy, mindenhova felmászik, feláll, fut, motorozik, igazi Perpetum Mobile. Reggel még nincs magánál szinte, de már hozza a szandiját, és mutat az ajtóra.
Imád hintázni, és már nagyon szépen énekli is közben, hogy "inta-inta"
Most kezdett el "olvasni", mindent mutogat, vannak kedvenc könyvei, amiket meghoz, majd leülteti a mamát, és belemászik az ölébe, hogy olvasson neki.
Beszéde kezd beindulni, mindent ismétel,ami hall. Amiket már tudatosan mond, és használ: "Hó va" (hol vagy(ó/hol van), akkú (hattyú), papa, mama, gyeje (gyere), csics (csücs), baba, cici (cici, cipő, motor, bicikli), cica, vau-vau, bú (boci), jaj, bumm, oppá, nyem, inta (hinta), amma (alma), hama (kaja), ni-ni (inni), aó (halló, mintha telefonálna), brrr (autó), bu (busz), kuk (kukucs), ko-ko (kop-kop), kaka (Blanka,Bori), peluscserénél mondja, hogy ÚJ (fúj), ijja (szia), pápá, néne (néni).
Nagyon anyás, éjjel is mindig a mama kell neki. Puszikat ad, vagy küld, a telefonba is sokszor a tesóknak, papának, nagyszülőknek.

Úgy fejezi ki hogy szeretlek, hogy az illető vállára hajta a fejét, majd felemeli, rámosolyog, és megint visszateszi.


 
 
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Lipodresch írta...

Hű mennyi fog! Rebusnak 16 hónaposan bújt ki az első. Eddig csak három egy nyolcad foggal rendelkezik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...