kedd, június 14, 2011

Pünkösdölő

Kispapa family felkerekedvén a kemény három napos hétvégén szombaton és vasárnap Hollókőre ruccant ki, illetve a pecó Szécsényben volt, together with Borika keresztszülei és Gergő.

Szombat reggel meglepően simán és gyorsan ment az elindulás, Kismama - na és persze Kispapa - előző este mindent szépen összepakolt. Az odaút elég simán zajlott: Borika és Zsófika elég gyorsan álomba is szenderültek, Blanka pedig csendben nézelődött és utánozta a GPS kioktató hangját - túl gyorsan mész, újratervezés, ezt elbénáztad, stb. - , aki egyébként Bori névre hallgat.

Nagyjából egy időben érkezett meg a két család Szécsénybe, ahol gyorsan el is foglalták a szállást, majd étterem kutatás kezdődött. Nem nagy sikerrel, a városban lévő négy vendéglátóipari egységből egy zárva volt, egyben ballagási ünnep volt, a harmadik nem volt túl bizalomgerjesztő. Végül egy pizzériába sikerült eljutni (ahová másnap a híres Olivér, from Való  Világ, volt-lett a meghívott "sztár"-fellépő. Hogy mit is adhatott elő, eddig rejtély maradt Kispapáéknak). Persze Kispapáék összes kiscsaja nagyjából eddig, az étterembe érkezésig bírta idegekkel, mindegyik éppen más akart. A rendelés után a kiscsajokkal egy gyors kastélynézést követően valamelyest csillapodott a hangulat, de akkor meg Zsófika drága kezdett rá. Vele Kispapa a kis macskaköves utcákon barangolt, miközben egyik kezében egy pizzaszeletet lobogtatott.   

Ebéd után a négy gyerek közül csak Borinak sikerült aludnia, Zsófika a babakocsiból nézelődött, Gergő és Blanka pedig békavadászatot tartottak a kertben. Este még egy kis sétálás belefért Hollókőn, na meg egy igazi palóc gulyás, amit Zsófika is nagyon szépen kanalazott Kismama ölében (és ruhájára...). Egy kis ismerkedés után a csajok és Gergő egy lasztit is szereztek az étterem udvarán. 

De hiába a sok program, a csajok nem fáradtak ki eléggé, ők még buliztak a szülőkkel olyan 10-ig, de aztán jött a hatalmas party a kissé zsúfolt teraszon, üres műanyag kannák, macskaalom és egyéb kacatok közt. Egy idő után a cica sem bírta a sör és pálinka illatot: a bokorból olyat nyávantott, hogy a gyengébbik nem képviselői kissé elkezdtek aggódni. De aztán ittak még egyet, és ráfogták a nyuszira.

A reggeli romeltakarítás után ismét Hollókő volt a célpont, most a várba jutottak föl Kispapáék és Gergőék, de nem ám gyalog. Egy spéci kis vonattal. Szerencsére a járgány fel is ért, pedig azért voltak rázós szakaszok, amikor igencsak erőlködött a pár wattos gépezet. A vár megmászása után az Ófaluba is betért a 2 család egy kis sétálásra, no meg ebédre némi autentikus local muzsikával fűszerezve, Django Reinhardt és a palócok egy remixben.

A Gergőéktől való fájó búcsú után aztán Kispapáék egy hirtelen ötlettől vezérelve Tóalmás felé vették az irányt, ahol Edit nagymama és Gyuri nagypapa pihizett éppen (legalábbis reménykedtek benne), de Kispapék - azért legálisan, engedélyezve - megzavarták az idillt. Hétfőn még egy kis strandolás is befigyelt nekik a nagymamával és a Kismamával.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...