hétfő, június 27, 2011

Akú-akú

Habár az idő nem volt épp a legkedvezőbb, de Kispapáék vasárnap megjárták a Balatont.
Még tavasszal Edit nagymama szerzett egy nyugdíjas beutalót a "gyárból", és úgy gondolták Gyuri nagypapával egyetemben, hogy esetleg Kispapa csajai is rávehetők egy pár nap Balcsizásra.

A csajoknak kedvük is volt, várták is, de mivel nem voltak itthon egy hetet, szombat este eltörött a mécses, hogy ők inkább nem élnének a felajánlott lehetőséggel. Végül az a kompromisszumos megoldás született: Kispapáék vitték le őket Füredre, ott találkoztak csak a nagyszülőkkel, és töltötték el közösen az egész napot.

Gyors helyszíni szemle után játszóterezés vette kezdetét, majd finom ebéd is dukált egy kis közeli pincészetben. Hosszúlépés, sült hús, tepsis burgonya. Utána séta a Balatonnál, a trendi partot, szerencsére - büfések nagy bánatára - sehol senki. Dukált némi kacsa és hattyúetetés is. Zsófinak új szóval is bővült a szókincse: "Akú-akú'' azaz hattyú.

Egyébként nagyon élvezték a Balaton látványát a lányok, Borikának teljesen új fíling volt, hiszen másfél évesen látta utoljára, de érdekes mód Blanka sem emlékezett már nagyon a balatoni élményeire, pedig ő már hároméves elmúlt akkor.

Kispapáék este 8-kor vettek búcsút a kis nyaralóktól, akik csütörtökig élvezik Arács (Füred) vendégszeretetét, Kispapáék pedig kihasználják az egygyermekes állapot utolsó napjait.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...