szerda, június 22, 2011

With or without you

Kispapáék ismét egygyermekesek lettek. Furcsa, hogy esténként csend van és nyugi - de könnyen hozzá lehet szokni -, hisz Zsófika legkésőbb fél 9 körül elalszik. Vagy elkíséri bevásárolni a szüleit és még fél 9-kor nyomul a játszón egyet, majd gyors fürci a mamával, szopi, alvás.

A nagycsajszik telefonos élménybeszámolóik alapján tök jól érzik magukat Ádival és a Nagymamáékkal.
Strandolnak, fagyiznak, az utcabeli gyerekekkel haverkodnak, bringáznak, homokoznak,  tábortüzeznek, nagyokat esznek, alszanak.

Mindig lelkesen mesélik el az aznapi programot a Mamáéknak. Sőt, a kishúgukkal is beszélnek telefonon. Kismama párszor kihangosította a telefont, és a létrejött a connection.

Zsófika is élvezi az egyedüllétet, na és a kizárólagos figyelmet. Így még anyásabb lett, most szinte állandóan "Mama"-zik. Napközben megy a sok játszás, séta, időnként a szomszéd - szintén- Zsófival (1 éves) is összeakadnak, de ma pl. az ovis Tomi ikertesóit látogatta meg a csajszika az anyukájával.

Zsófika igazi kismamaként kezd manapság viselkedni. Hozza-viszi a babáit, szoptatja, puszilgatja, ölelgeti őket, de az igazi, élő babákért is odavan.

A szókincse is nagyon megugrott az elmúlt 2 hétben, minden szót ismétel, és simán mondja, hogy papa, mama, baba, labda, 'anta' (hinta), csics (csüccs), cici, cic (cica, cipő), ija (szia), nem, egyet, 'adjá' (adjál, hagyjál), bú (boci), vau-vau, brr (autó), cin (kisegér), hápá (hápi kacsa), keze, hama, Ka-ka (Blanka, Bori), fi-fi (lufi).

Fényevő, mert a cicin kívül alig eszik valamit - pedig aztán kap szinte mindent -, emiatt a súlya sajnos stagnál is. Állandóan cicizne, biztos érzi a vesztét, mert most már Kismama komolyan fontolóra vette az elválasztás gondolatát, mert 16 hónaposan csak szinte anyatejen élni, és éjjel is 2-szer szopizni azért luxus. Meg kiscseszés a szülőkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...