vasárnap, június 05, 2011

Tóalmás

Kispapáék szombaton felkerekedtek, és meg sem álltak egészen Tóalmás city-ig. Blanka már előtte számolta a napokat. Kivételesen még azért sem balhézott, hogy pénteken ott aludtak a nagymamáéknál, annyira várta már a hétvégi kiurccanást.

Ráadásul az öröm fokozódott, hisz a Suzuki-család (Zsófi keresztszülei Andrissal, Nórival) is csatlakozott Kispapáékhoz a hétvégére.

A gyerekek rögtön egymásra találtak, és az ebéd után már készült is a homokozóban a finom "kaki". Hatalmas s(z)arazás vette kezdetét, majd kissé megtisztulva a fagyizót is meglátogatta Kispapa, Gábor, Blanka, Bori, Andris és Nóri. Kismama addig Stellával és Zsófikával otthon maradtak, így Zsófi is élvezhette kicsit a homokozót.

A kiscsaj volt a legjobban meglepődve Tóalmáson, hisz utoljára 8 hónaposan volt itt. A legjobban a füvön való séta zavarta, először lecövekelt, és nem mert, akart megmozdulni. De aztán belejött, és mindenfele csatangolt, és amit lehetett, megkóstolt. Pl. Kismama egy csigaházat, egy cseresznyemagot, egy kavicsot, végül egy legyet halászott ki a szájából. Fincsi, mi?

Az időközben 16 hónpossá vált csasjzinak igencsak megeredt a nyelve. megtanulta a hinta szót, szia-zik, Blankát ő is KAKA-nak hívja, mint régen Bori. Mondja, hogy Papa, "egyet" , bólogat, tiltakozik, komunikál.

Az esti szokásos tábortűz és szalonnasütés nem maradhatott el természetesen, melynek egy ideig még aktív részvevői voltak a gyerekek, aztán lassan mindenki nyugovóra tért.

Az éjszaka persze nem volt túl pihentető, Zsófika nagyon sokat kelt és cicizett, nem találta a helyét az utazó ágyban, végül Kispapáék között kötött ki.

Vasárnap strand helyett Kispapáék felfújtak egy medencét a gyerekeknek, volt nagy fröcskölődés, lubickolás. Mindezt egy kb 1 órás rohangálással vezették le, Andris és Blanka futottak Bori és Nóri elől körbe körbe, házból ki be.

Zsófika ezalatt nagyot aludt a kertben. Délután Blanka kivételével mindegyik gyereket sikerült lenyomni aludni, aztán a nagy vihar miatt a házba kényszerült társaság még memoryzott egyet, aztán tipli.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...