kedd, október 25, 2011

Hányós, fosós, nemcsak babáknak

A történet ott kezdődött, hogy Borika épp 2 hete már itthon dekkol és szórakoztatja a nagyérdeműt.
Köhögéssel indult, ami csak nem akart alábbhagyni, aztán átváltott asztmás hörghurutba, és nagyon csúnya volt a hallgatózás alapján a tüdeje. Majd, mikor már megkapta az egészséges igazolást a múlt hét végén a doktornénitől, egyszercsak belázasodott, újra csúnyábban köhögött, így nem maradt el végül az antibigyó, mert tüdőgyuszi gyanús volt.

KisBlanka az elmúlt 2 hétben mindennap cirkuszolt, hogy egyedül kell oviba járnia (amire Bori rá is játszott minden reggel, hogy "Te nem jössz velünk manótornára, te ovizol," és hasonló kedves megjegyzésekkel).
Szóval Blanka minden reggel sírt, az óvónéniknek kellett lefejteni a mama karjáról,  és produkálta a pszichoszomatikus tüneteket, egyik nap a feje, másik nap a hasa, harmadik nap a füle fájt....

Végül hétvégére mindeki gyógyultnak lett nyílvánítva, és sikerült ellátogatni Zsófi keresztszülőkhöz, A Suzuki családhoz Eszertgomba, ahol újabb kellemes napot tölthettek el Kispapáék.

Hétfőn Borika megkapta az újabb egészségesnek nyilvánítva igazolást, Kismama már tervezte az egy gyermekes hetet, valamint hogy hova fog eljutni majd az idelátogató és pár napig Kispapáéknál dekkoló bécsi unokaöcsivel, Fábival, mikor is délután 3-kor a telefonja megszólalt, és a vonal másik végén Blanka óvónénije közölte, hogy a csajszi a délutáni alvásból felébredve non stop hány és nagyon fáj a hasa.

Még szerencse, hogy a Kispapa dolgozója közel van az ovihoz és gyorsan összekapta a nagyon gyenge kiscsajszit, és hazahozta. Blanka a hazavezető 10 perces úton kb 5-ször hányt még, és itthon sem hagyta alább hajnali 3-ig. Nem maradt meg benne semmi.

Este 8-kor a kórság kitört Kispapán is, aki szintén kidőlt, így Blankával beköltöztek a hálószobába.

Zsófika és Borika viszonylag nyugodtan lefeküdtek, közben Kismama párszor ágyneműt cserélt, mosott, egészen kb éjfélig. Mikor végre kicsit megnyugodtak a kedélyek és a pocakok, Borika jelent meg Kispapáék szobájában és hányt egy hatalmasat a földre. Mivel előtte köhögött egy nagyot, Kispapáék nem tudták eldönteni, hogy vajon ez a vírus, vagy a köhögés miatt van, mert Bojókát elég sokszor meghányatja egy egy öblös köhögés.

 Ő aztán szerencsére rögtön visszaaludt, de persze oviba nem ment, mert megfigyelés alatt van.

Kismama és Zsófi egyelőre úgy tűnik, megúszták, Blanka reggelre már egy fokkal jobban lett, bár nagyon lázas, étvágytalan, de legalább nem hány.

Hát így.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...