csütörtök, október 06, 2011

"Táncoló" fogak

Kismama délután összeszedte a nagycsajszikat az oviban, Zsófikástól, nagymamástól és elindultak közösen a néptáncra, ahová lassan 1 hónapja járnak a csajszik.
Az oviban még Borika örjöngött egy szokásosat, hogy összegyűrődött a rajza, mert a Kismama összehajtotta. Fogadkozott, hogy ő bizony nem fog táncolni, de aztán lassan megbékélt a helyzettel és csak sikerült elindulni.

Odaérkezvén a csajok rögtön el kezdtek fel alá rohangálni a többiekkel, nagymama épp elköszönt volna, mikor Blanka elég szerencsétlenül nekiesett egy kislány fejének, és a szájából rögtön ömleni kezdett a vér. Nem is kevés.

Sajnos látszott, hogy érintett az egyik felső foga, mert megmozdult.

Szerencsére az épülettől kb. 5 percre van a szájsebészeti klinika, így Kismama azonnal felkapta Blankát és berohant vele, Kispapa pedig a munkahelyéről odasietett a néptáncra a másik két csajsziért, akikre addig a nagymama vigyázott.

A fogászaton szerencsére rögtön szólították a csajszikát, aki annyira meg volt rémülve, hogy remegett és zokogott, de főleg a vér látványától készült ki.

Aztán egy kedves doktornéni  egy szép, hercegnős plakáttal díszített vizsgálóban megnézte a fogát. Azt mondta, az a nagy szerencséje Blankának, hogy ez még tejfog, és ráadásul ez lesz a soros a következő fogváltásnál, mivel a két alsó már kiesett. Szerencsére annyira nem mozdult el, hogy ki kéne húzni, így egyelőre békén hagyták.

Jövő kedden kell majd visszavinni kontrollra, addig meg csak pépes babakaját ehet.



Viszont a hercegnős vizsgálónak köszönhetően, legalább pozitív élmény volt a kiscsajnak az első fogorvosi látogatás.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Jaj nagyon sajnálom!
Remélem nem lesz baj a fogacskával.
Nekem ez mindig nagy parám a sajátjaimnál is.
puszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...