szerda, október 05, 2011

Menő manó torna

Mivel Zsófika már elmúlt másfél éves, a Kismama ismét csatlakozott - immár harmadszorra- a jól bevált, kerületi baba-mama foglalkozáshoz, a menő manó tornához.

There is nothing new under the sun: Ugyanaz a szintén 3 gyerekes anyuka tartja, ugyanazon a helyszínen, ahová anno Blankával, majd Borikával is jártak, sőt Kismama is ugyanaz, csak a gyerek más.

Nővérkéivel ellentétben Zsófika nagyon élvezi, lelkesen pörög, táncol, csörgőzik, utánozza a tigrist, a teknőst, bármit, sőt, ma Kismama öléből átkéreckedett a foglalkozást tartó néni ölébe, és ott nyomult végig.

Lehet, hogy azért mert a nagycsajszik azért idősebb korban kezdtek járni a mamával, amikor már zárkózottabbak voltak, vagy Zsófika az az igazi 3. gyerek, akiknek mindig kell, hogy legyen körülötte élet,  de tény, hogy ő nagyon kis aktív résztvevő.

Egyébként nagyon pörgős a csajszi, egész nap mozog, jönne menne, kivételt képez a délutáni 3 órás alvása.

Itthon nagyon unatkozik, ha a nagyok oviba vannak, hiába játszik vele a Kismama, mindig menni akar, veszi a cipőjét, kabátját és már indulna pl. a szomszéd szintén Zsófihoz játszani, vagy a szomszédnénikhez túró rudit lejmolni, mindegy, a lényeg, hogy menjen.

Az elmúlt pár éjszakát már úgy tűnik kezdte átaludni cici nélkül, ami nagy előrelépés, és ha napközben van program és nem itthon van, vagy nem a Kismamával, eszébe sem jut.

Viszont ha a mama hazajön bárhonnan, a csajszika már fut ki elé, húzza be a szobába, és adja az utasítást: "Mama, kezem, oda-oda, csüccs, cici. " (mama, kérem a kezed, odamegyünk, leülünk és adjál cicit).

És ha nem kap, jön a földönfetrenés. Szenvedélybeteg. Kispapa megérti.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...