szombat, szeptember 12, 2009

"Angyal" gyerek

Borika viselkedése mostanság kevésbé okoz fejtörést a szülőknek, tesójával ellentétben meglehetősen kiegyensúlyozott mostanság. Azért kelhetne inkább 8-kor, 6 helyett, és szorongathatná a macijának a mancsát a Kispapa ujja helyett hajnaltól, de ez megbocsátható. Azért kell egyébként átdeportálni hajnalban a kiscsajt, mikor felébred, mert olyankor előszeretettel kiáltozik az alvó nővérkéjének. „Datya, Datya (Blanka)”, és nem egyszer fel is kelti.
Sokat karattyol, sokszor már igéket is rendesen használ: pl. „aszom” – alszom, „kiszász”– kiszállok, „pisiltem” (no még nem szobatiszta, de mindig ráül a bilire, és utána hangosan kiabál, majd tapsol), „megittam”, „idecsücsüsz”, „Jeje Mama, Papa, Datya” – gyere, „adide”-add ide stb.
Mindenben Blankát utánozza (kivéve alvásban), bármit csinál, ő fél perc múlva ismétli, és kiabálja: „Án is”.

Nagyon önálló, mindent csinálna „egyedű”, viszont hamar elveszti a türelmét, és akkor röpül minden. Például evésben már rég nem lehet neki segíteni, de ha nem sikerül a kanálba vmi ételt belehelyezni, akkor dührohamot kap, és röpül a tányér is. Kis boszi.

Viszont nagyon segítőkész, mindent odaad, odavisz, ha Blanka hisztizik, Borika nagyon komoly képpel odamegy hozzá és simogatja, és a kutyusát is odaviszi neki.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...