csütörtök, szeptember 24, 2009

Csopak, party, pisiovi és a tornázó kisállatok

Még az amniocentézis előtti hétvégén a kiscsalád szombaton Csopakra utazott, ahol is meglátogatták az ott „víkendező” Józsi nagypapát, Edit nagynénit és Balázs (jövendő)nagybácsit. Kerti feeling, (Kispapaegykori)srácvára, egy kis ebéd a tapló pincérrel a strandon, minden úgy volt jó, ahogy kell.

Blanka szinte az első pillanatban rávetette magát a Kispapa régi (kamu-komcsi-másolt)Playmobil várára, ahol szokás szerint felsorakoztatta az összes srácát, majd közel harcot vívott Borikával, aki néha megpróbálta megközelíteni az erődítményt, de többnyire persze sikertelenül. Az irigység témakör még erősen fejlesztésre szorul Blankánál. A nagyobb baj az, hogy az eddig önzetlen Kisbori, tanulván nővérkéjétől, szintén hasonló vehemenciával kezd fellépni minden kis intruder ellen, aki esetleg kölcsönvenné a játékait.

Na de azért egy kis könnyű Balaton parti ebédet és sétát is sikerült beilleszteni a zsúfolt napirendbe. A strandon a kiscsajok teljesen vérszemet kaptak a víz látványától, és már vetkőztek volna le, de gonosz szüleik azért nem engedték nekik.

Az amniót követő hétvégét itthon, pihenéssel töltötték Kispapáék. Szombaton ellátogatott hozzájuk Kisemma és b. szülei, valamint pocaklakó kistesója, aki hamarosan meglátja azt a bizonyos napvilágot. Kispapa kiscsajai nagyon jó kislányoknak bizonyulhattak, mert kaptak egy s mást: Blanka persze (kölcsön nem adható) srácokat, Borika bevásárló kocsit. Amiért azóta is ölik egymást a drágák…

Az elmúlt hét viszonylag csöndesen telt. Mivel a Kismama emelni még nem nagyon emelhetett (különösen nem Borika 12 kg-ját), így Edit jamama és Gyuri japapa elvitték Borikát Tóalmásra pár napra. A kiscsaj állítólag nagyon jól érezte magát, strandolt, haverkodott, szomszédolt, zabrált (ahogyan ugyebár zabráltak a Megáll az időben). Bojikán a fűnyírón is átment, így Rudi Völleres, lassan bundesligás formafrizkója átalakult. Kispapáék azóta is alig ismernek rá, kétszer szól, hogy „papa”, miután Kispapa felkapja a fejét.

Blanka eközben egy újabb zökkenőmentes hetet töltött el az oviban. A reggeli max. egyperces sírásokat leszámítva úgy tűnik, a kiscsaj egészen jól akklimatizálódott az új környezetben. Olyannyira, hogy már legjobb barátnője is van Zita személyében, akivel egész nap együtt lógnak, mindent együtt csinálnak, majmolják egymást. Sőt, ma Kismama megtudta az óvó nénitől, hogy együtt skippelik a közös tornákat is, közben jól ki is röhögik a tornázó, állatokat utánzó többieket. Végül is van benne valami.

Egyedül a pisi kérdés került ismét napirendre, pedig úgy tűnt csak átmeneti visszaesésről volt szó. De két hét elteltével újra kezdte a kiscsaj a bepisilést, főleg álmában, mind itthon, mind az oviban. Nyilván benne van a megfelelési kényszer, mert az oviban nagyon jól viselkedik, de itthon nagyon szeszélyes, valszeg így engedi le a stresszt. De nincs kizárva egy kis fertőzés sem.

B3, pedig, akit Blanka elnevezett Zsófinak (még nincs végleges döntés azért), remélhetőleg jól van, és nem viselte meg az amnió körüli hercehurca és idegeskedés. Mozgolódik, növekszik a pocak, lassan betölti a 22. hetet is.

Eredmény amúgy még nincs, talán jövő héten.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...