vasárnap, február 28, 2010

Befogadunk, szeretünk

Bizony, telik az idő, a kis újszülőttünk már nem is igazi újszülött, kezd belépni a csecsemőkorba, hiszen Zsófika ma hajnali 3/4 1-kor 4 hetes lett.
Az újszülött illat és fíling már tűnőben Kismama nagy bánatára, aki talán ennél a gyermekénél szeretné legjobban megállítani néha néha azt a fránya időt. De a fejlődés töretlen, és Zsófika bizony növekszik.

800 g-mal több mint a születési súlya, tehát a kajálással nincs gond, továbbra is nagyétkű a drága, nagyon szeret szopizni, ami combján lévő hurkák gyarapodásából is jól látható. Általában 3-4 óránként kajál, éjjel, nappal.

Egyre többet van ébren, bár főleg még mindig a reggeli és az esti órákban aktív. Viszont az éjszaka-nappal különbség teljesen rögzült benne már az első pillanattól, hisz éjjel csak enni kel, de utána rögtön mély álomba zuhan, nem kell altatni, böfiztetni,stb.

Kicsit ölbebaba lett a Drága, mivel a Kismama talán pont a nehezebben való leválás miatt előszeretettel altatja sokszor magán. Na meg így kompenzál, hiszen a 2 csajszi mellett extrán sokat nem tud Zsófi babával foglalkozni.
Így a csajszi sokszor bekerül a kendőbe, ha már unatkozik a pihenőszékben.

Egyre többet nézelődik, a lámpa és a különböző fények követése a kedvence, de a tesóit is élénken figyeli. Már biztos most nagyon szereti nővérkéit, mert a minap pl. nagyon sírt, és mikor Blanka odament hozzá és el kezdte simogatni az arcát, rögtön elhallgatott.

Tudatosan még nem mosolygott, de talán már nem kell sokat várni rá.

Kispapáék szerint még mindig inkább Blankára hasonlít, mint Borira, talán pont a színei miatt. Neki is valószínű fekete szeme és haja lesz, és picit kreolosabb a bőre, nem úgy mint kis Borinak.

Nővérkéi még mindig rajonganak érte, Borika is állandóan fogni akarja, Blanka meg minden látogatótól aggódva kérdezi, hogy "ugye nem viszitek el Zsófit?"

Szóval a családi kupaktanács döntött: maradhatsz Zsófika, befogadunk, szeretünk.

képek szintén hamarost

1 megjegyzés:

Lipodresch írta...

Nagyon nagyra nőttetek!

Várom a képeket! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...