vasárnap, május 16, 2010

Bécs, vihar, áldozás

Megtörtént a kiscsalád első nagycsaládos bécsi kiruccanása. A kicsi kocsi utolsó négyzet-köb-centiméterig felpakolva, hiszen hiába csak 3 napról van szó, ennyi gyerekkel ez annyi cucc, mintha három hétre mennének Kispapáék valahova. Utazóágy matraccal, légzésfigyelő, 2 bőrönd ruhával, mert mindenből kell pót és pót, babakocsi, hordozókendő, játékok, hűtőtáska, 3 gyerekülés stb. S akkor most még nem kell három külön sminktáska.

Pénteken a Kispapa elhozta Blankát ebéd után az oviból, amiért egy nagy vallomás is járt egyeskétől: "Úgy nagyon szeretlek papa, hogy ebéd után jöttél értem, és nem alvás után." Szerencse, hogy nem érdekből szeret a gyermek. Az érzelmek korbácsolása és helyrerázása után nem sokkal Kismama már érkezett a megpakolt kocsival és a két kiscsajjal, aztán hit the road.

Az út elég simán telt, a csajszik a határig nagyjából aludtak, utána pedig csendben voltak, illetve számolták a szélkerekeket. Bécs közelében egy mini pihenő járt Zsófikának, aki cicizett egy jót, és utána folytatódott a nagy utazás.

Kb. 5 körül sikerült megérkezni Kismama tesójának, Vicces Zolinak és asszonykájának, Zsuzsinak a pecójához. A kiscsajok nagyon felpörögtek, és rögtön birtokba vették a bécsi unokatesók, Fábi és Levi birodalmát, különös tekintettel a playmobil játékokra.
Még Borika - a maga visszafogott módján - is elég gyorsan aklimatizálódott, bár kezdetben jó néhányszor elmondta, hogy "menjünk már haza". De aztán megbékélt a helyzettel. Finom vacsi után fürci, és jó későn elalvás kövekezett.

Az első éjszaka jól telt, Bori nem ébredt fel éjjel, reggel majdnem 7-ig aludt, egyedül Zsófi hozta a 2-3-szor kelős formáját.

Szombat délelőtt ketté vált a kiscsalád. Mivel Bori nagyon korán kelt, és elég gyorsan elfáradt, ő otthon maradt aludni Kismamával és Zsuzsival.
Ezalatt Kispapa, Blanka, Zoli és Zsófi bevásároltak, játszótereztek, és ellátogattak egy közeli sörfőzdébe. Csak egy korsó erejéig, az íze kedvéért. Zsófika szinte végigaludta a programsorozatot. Ebéd után Kismama lógott el Zsuzsival egy kis shoppingolásra, míg a fiúk a kiscsajszikra vigyáztak.

Szombat este már kibővült a társaság, hiszen megérkezett Gyuri nagypapa és Edit nagymama is. Az esti közös vacsi után a csajszik eléggé felpörögtek, így a szokásosnál is nehezebben telt a fektetés, és ez az éjszaka nem is volt olyan nyugodt. Kispapa kétszer is kikötött Bori baba ágyában, Kismama meg kb. óránként szoptatta Zsófit. A Blankával szerencsére - hat hetes kora óta - alvásgondok nem igen akadnak.

A vasárnap reggel igen viharosan kezdődött, már ami az időjárást illeti. Kemény 10 fok, szakadó eső, orkánjellegű szél. De azért hellyel-közzel sikerült nagyjából időben odaérni a templomhoz, Levi elsőáldozására.

Levi nagyon ügyes volt, a kiscsajszik is elég jól viselték a szertartást. A mise után egy Bécs közeli szép kisvárosba - Esztergom-Szentendre-Budai vár keverék - vette az útját a nagy család, ahol elfogyasztottak egy finom ebédet, az osztrák-magyar családi kapcsolatok jegyében, a kiscsajok játszottak kicsit Fábiék Robin Hood nevű kutyusával, Zsófika pedig kézről kézre járt, és mindekire hatalmasokat mosolygott.

Az ünnepi ebéd után tipli hazafelé, az út jól telt, a kiscsajok szinte végigaludták, néha még Kispapa is bólintott egyet egyet - no nem a volán mögött -, Kismama pedig nagyon ügyesen hazafuvarozta őket, a katasztrofális útviszonyok ellenére.

Mingyá képek.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Szuper vagy Kriszti Schumacher:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...