hétfő, május 24, 2010

Skanzen, Sziget

Vasárnap a kiscsalád már korán beült a kicsi kocsiba, és Szentendre felé vette az irányt. Kispapáék - egy kis költői túlzással - szinte hajnalban keltek, jó rutinosan elkészítve mindent, szendvicseket, üdítőket, száz váltásruhát, stb.

Az odafele vezető úton sikerült összetalálkozni K. Ábelék kocsijával is, így onnan már együtt vezetett az út egészen a híres Saknzenig, ahol mindenféle pünkösdi gyerekprogram várta az illetékeseket. A csajszik nagyon örültek Ábelnek, felváltva fogták a kezét, ő persze hagyta, sőt látszólag élvezte is.

A Skanzenben először vonatra szállt a különítmény, ami ugyan nem ment végig a teljes útvonalon, mert a vihar elmosta a pályát, de azért így is nagy élmény volt a kiscsajoknak. Kispapáék és Ábelék mentek pár megállót, majd kiválasztva egy tájegységet, ahol a legtöbb gyerekprogram volt, leszálltak.

Mielőtt a nagy játszózásba vettették volna a gyerekek magukat, Ábel papa és a Kispapa próbálkoztak némi kulturális oktatással is a különböző kis házak nézegetése közben. De a kiscsajokat és Ábelt jobban izgatta az egyik itatóban úszkáló kis kukacok hada. Blanka és Ábel annyira lelkes lett, hogy rögtön a kis Borit kezdték agitálni, hogy nyúljon már be hozzájuk.

Némi árok-ugrálás után az egyik ház udvarán lévő játszóház lett a következő célpont. Ott volt hintalovacskázás, gólyalábazás, ugrálókötelezés, célba dobás, vaskarika hajtás, ami nem igen akart menni Kispapának.

Egy színdarabba is belekukkanthattak Kispapáék, amit egy rövid ideig a gyerekek is élveztek. Zsófi eközben hol a babakocsiban, hol a kendőben időzött, hangulatától függően, többnyire húzta a skanzenes lóbőrt.

A délelőtt lezárásaként kis kecske és szürkemarha nézegetés és simogatás is dukált a gyerekeknek. Előbbinél Zsófi már nagyon nyűglődött, Ábel meg is jegyezte Kismamának, hogy "biztos idegesíti Zsófit a kecskék mekegése!". És lehet, hogy tényleg ez volt a baj, mert mikor elhagyták a helyszínt, a kiscsaj mély álomba merült. Hasonlóképpen tett Borika is, egyedül Blanka az, aki mostanság likvidálja a délutáni alvásokat.

Hétfő reggel a Hajógyári-szigetre látogatott el a Kispapa-család a nagy Nagycsaláddal. A tervben a csúszdás játszótér meglátogatása volt, de sajnos nem csak a 2 család gondolta így, hanem rajuk kívül még kb. Budapest fele, így tömegnyomor volt. Kispapa azért csúszott párat felváltva Blankával és Borival, és hasonlóképpen tett Berci apuka Korival is. A mamák addig az üvöltő piciket és középsőket próbálták nyugtatni, időnként beszélgetni is tudtak vagy 2 percet...

A játszóterezés után, mikor már kezdett mind a 6 gyereknél felváltva eltörni az a bizonyos, a szülők úgy döntöttek, jobb véget vetni a mókának, és hazaindultak. Kivételesen sikerült mindkét nagyobb gyereknek ébren maradni a kocsiban hazáig, így ebéd után mindkét nagyobb csajszi álomba merült.

Kispapa és Kismama pedig a pihenés jegyében egész délután takarítottak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...