hétfő, május 31, 2010

Megtisztulás

A hétvégén nagy nap volt az épp ma 4 hónapos Zsófi baba életében, hisz megszabadult az eredendő bűntől, és megkeresztelkedett. És ez nem máshol történt, mint a híres nevezetes tóalmási rezidencián, kiegészítve egy utólagos Blanka szülinapi családi köszöntéssel.

Szombat reggel a kicsi kocsi újra száguldott, most Tóalmás felé, hasonlóan felpakolva az utolsó négyzetcentiig. Csak a ház kulcsait sikerült otthon hagyni, de szerencsére megoldódott a helyzet.

A csajszik nagyon felpörögtek, újra élvezhették a kertet, a homokozót, de leginkább Kismama régi Barbie babáit, és még a nap is sütött. Délután aztán megérkeztek a híres Esztergombából a leendő keresztszülők, és gyermekeik, Suzuki Andris és Nóri. Volt nagy öröm, pörgés, forgás, fagyizás, játszás, Némó nézés, majd este a szülőknek kis szalonnasütés - egy darab hagymával - és tábortűz. Utóbbin rövid ideig Andris is képviselte a gyerektársaságot. Blanka is nagyon készült rá, de mivel a délutáni alvás kimaradt, ülve elnyomta az álom

Másnap reggel aztán lassan megérkezett a nagy vendégsereg. Jöttek Kismama szülei, tesói, asszonykáik és a büdösbogarak, Fábi és Levi kivételével, Kispapa szülei, Edit nagynéni, Dédimama. De természetesen részt vettek a ceremónián Bori és Blanka keresztszülei és gyermekeik is. A szűk család. Majdnem 30 fő.

Miután 1 körül megérkezett Feri atya is, megkezdődött a szertartás. Borika és a Suzuki-gyerekek nagyjából átaludták, de a többi kiscsaj,kiscsávó csatlakozott. Néha rohangáltak fel alá, Ádi boy matchboxokat mutogatott közben Feri atyának, Gergő baba táncokat lejtett, de őt szerencsére az ilyenek nem zavarják.

Zsófi baba szokásához híven nagyon jól viselte a szertartást, hol Stella keresztmama kezében, hol a Kismama karján feküdt, főleg a tigris a fán pózban, és lelkesen szopta az ujját.

A keresztelő után egy kis ebéd volt a kertben, amíg az eső be nem zavarta a vendégsereget a házba. A szülinapi torta elfogyasztása már ott történt, de ez a torta - Eszterházy álá August, ennél jobb nincs - értékéből sokat nem vont le.

A buli jó sokáig tartott, Zsófi és Blanka újabb ajándékhegyekkel, Borika pedig egy kötőhártya-gyulladással lett gazdagabb.

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Szegény Borika! Reméljük ő is "megitsztul" hamar. Az august süti tényleg fantasztikus.
puszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...