péntek, május 07, 2010

Borika a kemény dió

Borika a napokban ismét sok fejtörést okoz a Mamájának. A Zsófi születése miatt lévő féltékenység mintha már enyhülni látszott volna, de most újra felerősödött, kombinálva egy kis Terrible Two-val, vagyis a T2-vel. Szerencsére nem Zsófin csattan, ő továbbra is nagy rajongásnak,imádatnak örvend, sokszor inkább a túlszeretgetés a probléma.

Viszont egyéb téren Borinál tombol a dakorszak, és a hiszti hegyek. Mostanság szinte semmi nem volt jó neki, pedig azért van program rendesen. Rendszeresen jár a mamával szerda délelőttönként Menőmanó tornára, míg Zsófira vagy a Kispapa vagy a nagymama vigyáz. Így a kettesben lévő közös élmény is megvan a mamával.
A jó időre való tekintettel van sok játszóterezés, jön Kisábel is rendszeresen látogatóba, így barátokban sincs hiány. Ennek ellenére Borikának sokszor semmi nem jó. Ha tele van a pohár vízzel ,az a baj, mikor a Kismama kiönt belőle, hogy csak félig legyen, akkor azért jön a földre levágom magam hiszti. Persze ezek főleg a mamának szólnak. A nagymamával érdekes mód Angyalgyerek, aki tud a játszótérről simán hazagyalogolni. Ha a mamával és Zsófival jön haza, akkor általában a zebra közepén levágja magá a földre, hogy a Mama cipelje..Ez persze elég nehezen kivitelezhető, hisz tolni kell a a babakocsit is, vagy ha kendőben van Zsófi, elég az ő 6 kg-ját cipelni.. Bár a múltkor így hozta haza a mama. Zsófi rajta kendőben, hóna alatt a hisztiző Bori.

Evés téren vannak a legnagyobb problémák. Amennyire jól evett régen, most nagyon küzd vele a Kismama. Csak túró rudi és tészta lehet.. Ha pedig "nem" a válasz, akkor jön az örjöngés. És képes arra, hogy egész nap ne egyen. Persze nincs rossz súlyban, és nyilván nem fog éhen halni, de azért eléggé embertpróbáló időszak ez mostanság.

Talán ha június közepén befejeződik az ovi, akkor könnyebb lesz, mert Blanka is itt lesz társaságnak. Utána pedig ha minden jól megy, és kedvük is lesz hozzá, pár hét unokatesós, kényeztető nyaralás következik Tóalmáson a nagymamáékkal, illetve időnként kiegészülve Kispapáékkal, Zsófival.

3 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Kösz, hogy leírtátok helyettem Simi történetét, csak a neveket kell kicserélni, a többi stimmel:)
Kitartás!
Puszi

kispapa írta...

Orsi, copy spaceld be a ti blogotokba :) máris megvan az új bejegyzés :)

pusz

K.

Gulácsi Orsi írta...

Gondoltam rá de hát mégis csak egy híres ember írta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...