péntek, május 07, 2010

Ovis anyáknapja

Kismama a héten részt vett élete első olyan Anyák Napi ünnepségén, ahol már nem a szereplők, hanem a nézők között foglalt helyet. Persze nagy volt az izgalom.

A nagy nap hétfőn volt, de rendhagyó módon, nem volt kimondott ünnepség. Mivel Blanka kiscsoportos, de azon belül is mini csoportos, a mini csoportban még nem rendeztek külön nagy ünnepséget, hisz a karácsonyi szereplés is sokaknál hangos sírásba fulladt. Sokkal inkább a meghittebb köszöntésre hajaztak az óvónénik. És ez így volt jó.

Múlt héten az anyukák kaptak egy kis levelet, hogy május 3-án feltétlenül ők menjenek a gyermekért. Mikor a mamák odaérkeztek, egyenként mindenki bevonult külön külön a terembe, ahol egy pici sarokba leültették a gyermekével, aki elszavalta külön a kis verset, énekelt, virágot és ajándékot adott. Egy kézlenyomatot készítettek.
Lehet tippelni,vajon KisBlanka mennyire volt aktív. Hát persze, nyilván semennyire. Mivel hallotta, hogy Zita barátnője sem mondta el a verset a mamájának, őt sem tudták rávenni az óvónénik. De nem baj. Itthon bepótolta jó párszor.

2 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

De remélem azért sírtatok. Mert az hozzá tartozik az Anyák napjához.

Lipodresch írta...

Nálunk is ilyen vol az anyáknapja és én ezt nagy butaságnak tartom. Szerintem így sokkal jobban izgultak a gyerekek, sokkal inkább szereplésnek érezték mintha pl nagycsoportban kellett volna elénekelni valamit vagy csak egy körtáncot adtak volna elő, vagy bármit amit amúgy is szoktak nap mint nap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...