vasárnap, május 01, 2011

A cipő, a Kopaszi és az Anyák napja

Pénteken délután Kispapáék együtt mentek az oviba a csajokért, mert Zsófikát Blanka kérésére meg kellett mutatni az óvónéniknek. Ovi után egy gyors cipővásárlás Blankának, ami nem is volt olyan gyors, mert a kisasszony igencsak válogatós, és csak a csillogó-villogó vagy hercegnős cipők keltették fel az érdeklődését. Borika nagyon lelkes volt, neki minden lábbeli tetszett, mindent fel is próbált volna, de okosan megértette, hogy most nem neki kell cipő, hanem Blankának.

Este Kispapáék kipróbálták a négy gyermekes lét örömeit, mert KisÁbelt itt hagyták a szülei megőrzésre, amíg ők ügyeiket intézték. Ábel jól érezte magát, vonatozott, autózott - aztán a Kispapa lelépett focizni - Kismama pedig harcrakészen nyomta, olvasott nekik, etc. Borika néha megsimogatta a szintén 3,5 éves KisÁbel arcát, és ezt kérdezte: "Minden rendben Ábel, jól érzed magad?" Kismama 8 körül épségben átadta a kiscsávót a szüleinek, maradandó károsodás nélkül.


Szombaton a gyönyörűen felújított Kopaszi gátra láotgatták el Kispapáék Bori keresztszüleivel és Gergő babával, valamint Dorkával, Marcival és a szüleikkel. Volt kis játszóterezés, piknikezés, kagyló gyűjtés, kődobálás, ebédelés, zuhé, fagyizás. Na meg fel-alá rohangálás a szülők részéről. Percenként. Azért beszélgetni is sikerült néha egy kicsit.

A csajok annyira túlpörögtek, hogy már nem is aludtak délután, de este azért korábban ágynak dőltek.

Vasárnap pedig a kiscsajok a mamát és nagymamákat szép rajzzal lepték meg Kispapa irányításával Anyák napja alkalmából. A kreatív Kispapa rajzolt egy csokor virágot egy még gyönyörűbb vázába, a csajok meg kiszínezték. Azért nem volt mindez zökkentőmentes, hol kicsinek találtatott a váza, hol túl nagynak a virág. A virágok nevet is kaptak - nem meglepő módon volt Zsófi, Bori, Blanka, Mama és Papa. A Blanka kicsit gonoszkodott is, ugyanis a Bori virágot direkt feketére színezte, amit a kis húg kissé zokon is vett... De már szent a béke.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...