hétfő, május 02, 2011

Zsófi 15 hónapos

A hétvégén a legkisebb pici hercegnő hófordulóhoz érkezett, 15 hónapos nagycsajszi lett. Mozgásilag nagyon felgyorsult az elmúlt hónapban, mindenhova felmászik, fut, a kedvence a folyosó, ahova állandóan menne. Már reggel 7-kor hozza a cipőjét, és jelzi, hogy ő bizony sétálna egyet.

Beszéd szinten még inkább csak babanyelven nyomul: mama, "ka-ka" (Blanka, Bori és minden más gyerek), Ta-Ta (Papa), Hama, nyem,  azt,azt (mutogat), vau-vau.
Tudja mit csinál a kutya,a boci, az oroszlán, a kacsa. Új szóval is bővült a repertoárja: "cic"- ez sok mindent lefed: jelenti a szomszédban lakó cicát, aki az ablakból szokta nézni a gangon játszó csajszikat, de jelenti a cipőt is, amit fel akar venni, és végül de nem utolsósorban az éltető cicit. Ami nélkül létezni sem tud a kis 15 hónaposunk.

Nemcsak éjszaka követeli ki párszor, de napközben is. Kismama a két lábon járó cumija. Most különösen nehéz vele, mert szinte alig hajlandó enni, mindent kiköp, ledob, kiver az ember kezéből, de a kis rafkós arra játszik, hogy majd a mama úgyis megszoptatja.

Nagyon jó kedélyű, de nővérkéitől már kezdi a hisztit eltanulni. Megsértődik, levágja magát a földre, és direkt elfordítja a fejét, és nem néz a célszemélyre. Ezt főként idegenekkel szokta eljátszani.

Féltékeny, ha a nagycsajszik ülnek a mama ölébe, odamegy, kiabál, és ütögeti, hessegeti őket, és mászik a Mamára.
Időnként pofozkodik, karmol, igazi kis vadmacska. A csajok néha már félnek is tőle.

De mindemelett nagyon tud bújni, szeretni, puszikat osztogatni. Ha megkérdezzük tőle, hogy Zsófi, szeretsz?, akkor rögtön jön, és odabújik. és ölel. És nem csak Kispapát és Kismamát, hanem a a lányokat is. Továbbra is nagypapa függő.

Szeret olvasni, vannak kedvenc könyvei, amiket hordoz, majd befészkeli magát az épp aktuális felnőtt ölébe és ezerszer is végiglapoztatja. A bébi játékok annyira nem kötik le, sokkal inkább az érdekli, a tesók épp mivel játszanak. Rombol, tép, ellop, a csajok nagy "örömére".

Átokcuki :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...