vasárnap, május 29, 2011

Party time

Vírusok mellett sem áll meg az élet a Kispapa familyben, a hétvége nagy pörgést tartogatott a csajoknak.

Péntek délután az oviban gyereknapi ovibulit tartottak, ahova szülők is mehettek. Minden teremben más-más foglalkozást vezettek az óvónénik, volt festegetés golyóval, fésűvel, táncház, gyurmázások, cukorgyüjtés, büfé, könyvvásár. Kispapa alig bírt magával a sok kreatív cucc közt. 

Kismama kicsit magára hagyta beteg Zsófit a Nagymamával, és besegített az ovis büfében. Addig Kispapa gyurmázott a csajokkal, festett, majd kiegészülve a mamával próbálták a csajszikat a különböző foglakozásokra invitálni.

Mivel a kórházasdit sikerült megúszni, ezért Blanka 2. bulija sem került lefújásra, hisz a nagy lányok jól voltak, Zsófi pedig főleg Kismama hátáról vagy Kispapa kezéből figyelte az eseményeket. Szombatra amúgy már kezdett jobban lenni, de még mindig semmit nem evett, nem ivott - a cicin kívül. Kispapáék keservesen pórbálták a szájába adagolni a nurofenes fecsekndővel a folyadékot, de mindent köpött vissza. Hosszú idő után megint anyatejes kakija lett, mert mást nem igen kért a drága.

Blanka aggódott is, hogy Zsófi betegsége miatt majd meghiúsul a buli, de szerencsére a meghívottak sem gondolták úgy, hogy inkább nem jönnek. Így aztán ellátogattak Kispapáékhoz. KisEmma, Hanna, szüleik és a pocaklakó Dórijuk, na meg eljött a nagy Nagy család is, Korival, Simivel, PocaklakóBoldival. De eljött K. Ábel és szülei, Gergő baba és szülei (Bori keresztszülők), na és természetesen Ádiboy, az egyik unokatesó. Aztán a buli végére beállíttottak a büdösbogár bátyusok is, és a végén egy fergeteges pankráció zárta az estét. Azért hál' Istennek egy ideig nem lesz szülnap.

Este itt aludt Sándor büdösbogár (alias Andris) csak úgy, és a csajok nagyon örültek a 14 éves unokatesó társaságának, alig akarták békén hagyni.

Vasárnap pedig, ha már gyereknap, a Kismama elvitte a nagylányokat a Bogyó és Babóca c. remekmű 2. szériájának a vetítésére, míg Kispapa Zófit felügyelte. A csajszik tök élvezték, különösen Borika, aki egy nap 4-szer is végig tudná nézni egyhuzamban... Ötletes mozaik.

A mozi után pedig Kismama tesójáéknál folytatódott a gyereknapi buli, sütögetésel a kertben, focizással - kikapott a Barcelona -, kis pihivel. Blanka és Ádi szájra puszizkodtak nagy titokban, Borika továbbra is rettegett Noki kutyustól, Zsófi viszont teljesen oda volt érte. Zajlik az élet.

Egyébként mára már Zsófika is kezdett magához térni, lement a láza, hajlandó volt néhány korty vizet elfogadni és pár kocka husit benyomni egy fél paradicsommal.

De persze még mindig cici-cici-cici, 2-3 óránként.

Hányós, fosós

Az elmúlt hét teli pelusokkal és büdös ágyneműk közt telt, Borika ugyanis hazahozott egy kisebb vírust az oviból. Ő a hét elején robbant le, de csak fosízott a drága, meg nem evett jó pár napig. De mivel azért elég masszív csajszika, szerencsére az ő esetében  nem durvult el a helyzet, csak fogyott kicsit.

Blanka úgy tűnik megúszta, de Zsófika nem volt ilyen szerencsés.

Nála az egyik éjszaka kezdődött egy öblös köhögéssel, ami hányásba fulladt. Na meg sok fosizásba. Nagyon szenvedett szegényke, 1 órán keresztül sírt,  és mondogatta: "Jaj-jaj", majd mikor végre kijött a cucc, kicsit megnyugodott. Aztán kis pihi után újra kezdte..., és ez így ment szinte egész éjjel. Három garnitúra ágynemű
csere, Kispapáék ágyára is jutott a cuccból. Nem kevés. Kispapa közben sűrűn öklendezett. Zsófika a szünetekben felpörgött, motorozni akart éjjel a lakásban, ki akart menni a gangra Ci-ci felkiáltással, hogy nézze a cicát. De aztán megint rátört a rosszullét. Közben Borika is felébredt és méltatlankodott, hogy Kispapa miért nem költözik be hozzá egy kis ujjszorongatásra.

Péntek reggel aztán Zsófika folytatta a hányást, hasmenést, és persze nem akart semmit sem inni, csak cicizett.
Kismama napközben kihívta a doktornénit, aki aztán megállapította, hogy a csajszika kicsit kiszáradt, és délutánig kaptak Kismamáék haladékot, mert kórház-gyanús lett a csaj.

De szerencsére olyan 11 körül megállt a folyamat, és bár semmit nem fogadott el, legalább nem jött ki cucc többet. Azóta is csak cicizik a drága, semmit nem kér, mindent üt ki Kispapáék kezéből. Mostan már nincsen különösebb para, csak nem nagyon akar semmit enni, inni.

Csak az a cici.

csütörtök, május 26, 2011

Blanka évzáró

Mai napon Kispaáék ismét évzárón jártak - mostanság az utolsón -, ezúttal Blanka és csoportja szórakoztatta a nagyérdeműt. Mivel ők már kis középsősök, már sokkal komplexebb műsorral készültek, mint tavaly.

A Csigacsalád című remekművet dolgozták fel és adták elő, kiegészítve az évközben tanult mondókákkal, énekekkel.

KisBlanka és három társa a híres Forgószél szerepét alakították, akiket Búgócsigának csúfoltak azok a rosszcsont csigagyerekek. Blanka a maga kis visszafogott módján nagyon ügyes volt, habár a videón olykor kevésbé látszik, végig énekelt, mondókázott, Oscar-díjat érdemelt. Volna.


A műsor után még belefért egy közös fagyizás a haverokkal, na meg az őseikkel.

vasárnap, május 22, 2011

Ma van a szülinapom-pom-pom!!!

KisBlanka a mai napon 21.55 perckor betöltötte az 5. életévét.

Szülinapra való tekintettel drága szülei megrendezték élete első ovis zsúrját. Persze az ötlet nem tőlük ered, hanem Blankától, aki kb. már december óta azért könyörög, hogy legyen bulija. Először az egész csoportot meghívta volna, de végül "csak" 11 drága gyerek került meghívásra.

A buli 3-kor kezdődött.

Blanka jó sok ajándékot kapott a cimbiktől, és igazán nagy dicséretet érdemel, mert nem volt irigykedés, mindennel játszhatott mindenki. Persze a buli előtti napokban a tiltólistás játékokat már összepakolta a Kismamával egy nagy zacsiba, ami felkerült a szekrény tetejére, így nem kellett aggódni.

Szerencsére ezeknek az 5 éves kiscsávóknak, kiscsajoknak még nem kellett külön foglakozásokat beiktatni, elég volt a nagyszerű Kispapa vicceskedése, és a játékok tömkelege. Volt rögtönzött Csillag születik, külön tesi óra kézenállással, fejenállással, talicskázással, miegymással. Meg megasztár megfejthetetlen performasznokkal. Eleinte értek 2,5 pontot, de telefonált Kasza Tibi, és minden előadás 10 pontos lett.   

Amikor már úgy tűnik, a kis vérszívók kezdenek unatkozni, na olyankor kell behozni - az egyébként Kismama által fincsire jól megsütött - tortákat. Simán szétkenik a szőnyegen, inni kell rá egy jó korty sört, és semmi gond.

Levezetésként - a körfolyosós feeling jegyében - akadt egy kis szappanbuborék-fújó party, majd egy "ki tud csúnyább almát krétával rajzolni verseny".  

Minden kaja elfogyott, mindkét Kismama által sütött torta is, szóval jól sikerült a buli. A tömeg úgy 7 körül kezdett oszladásnak indulni, éppen akkor futott be Zsófi baba is, aki Edit nagymamáéknál volt megőrzésen, mert neki azért sok(k) lett volna mindez.

Happy birthday little girl!

szombat, május 21, 2011

Múzeumok majálisa és az előszülinap

A hétvége már az Ünnep jegyében kezdődött Kispapáéknak, kivételesen 8-ig aludt mindenki, ami tényleg ritkaság számban megy mostanság. Persze Zsófi azért kétszer szopizott éjjel, Borika pedig már hajnali 1-kor átköltözött Kispaáékhoz...

Miután sikerült mindenkinek felöltözni, pisilni, kakilni, megint pisilni, inni, átöltözni kb. 10-kor sikerült elindulni a közelben lévő Nemzeti Múzeumhoz, a Múzeumok Majálisára. A csajszikák nagyon élvezték, találkoztak az igazi TV macival és haverjával, sőt, még fotózkodtak is vele. Pontosabban csak Kispapa és Blanka, mert Borika félt. Aztán készült szép fejdísz, sőt még a Mamának is csináltak egyet a csajszik. Útközben találkoztak pár ovis cimbivel is.

Sophiékkal karöltve még egy kicsit bámulták a madárhangon csipogó bácsit is a csajok, aki kis kalitkában üldögélt.
Hazafele nagy volt az öröm, mert Kispapa leintett egy Kálvin téren álldogáló riksát (kiderült, hogy a "vezetője" - szintén Kispapa - teljesen véletlenül ugyanaz a srác volt, aki nyáron Blankát, Ábelt és Kispapát már egyszer elvitte egy éjjeli freeride-ra a Szabadság téren.) hogy hazafuvarozza őket. Kismama pedig buszozhatott haza Zsófikával.

Délutáni alvás után pedig ellátogatott Kispapáékhoz Rita nagymama, Gyuri nagypapa és Edit nagymama, hogy Kispapáékkal közösen odaadják Blankának a nagy ajándékot, a csodaszép lila bringát, kis virág matricákkal.

Holnap pedig nagy nap lesz, ovisbuli és 5. szülinap.





péntek, május 20, 2011

Borika évzáró

Kispapáék a héten ovis évzárón jártak, még pedig Borikánál.

A kiscsaj igazán meglepte drága szüleit, ugyanis míg a karácsonyi ünnepségen megszeppenve álldogált csendben, most tök aktív volt, ügyesen szavalt, énekelt, szerepelt.

Persze egyéni produkció még nem volt,hiszen még picik,de a csoportos performance nagyon jól ment. Borika tényleg nagyon ügyes volt, Kispapáék igazán büszkék voltak rá.

Íme a bizonyíték:







szerda, május 18, 2011

"Náci" hupikék törpikék ???

Kispapa mindig is tudta, hogy valami nem tiszta ezekkel a töpörödött törp ördögökkel.

Most lehullt a lepel. (Igaz, azért már nem annyira újkeletű a "felfedezés".)



Csak nehogy ők is elkezdjenek masírozni, magas hegyek között, gomba házak közt.

vasárnap, május 15, 2011

Kreutzigmutter

Kispapáék vasárnap Blanka keresztszüleihez, na meg saját keresztkislányukhoz (Emma) és nővéréhez (Luca) voltak hivatalosak, hogy a 9 éves Luca cica szülinapját megünnepeljék.

Zsuzsi levessel, Zsolti apuka finom husival fogadta a familyt, Kispapáék pedig még finomabb bolti fagyikkal készültek, majd kezdődött a party.

A csajok jól elvoltak, Barbiztak, rajzoltak, színeztek, vágtak. Borika kicsit kilógott a sorból, mert szegényke retteg Zsoltiék nagyon öreg és már vak Claudius kutyusától, aki mindig is egy ártalmatlan gyerekszerető eb volt, valamint a még kevésbé veszélyes Findus cicától is félt. Így ő az idő nagy részét vagy ölben töltötte, vagy épp azért sírt, hogy haza akar menni.

Nem úgy, mint másik két tesója. Zsófika pl. sikongatott és vadul vau-vauzott a 2 állatot meglátván, és mindenhova követte őket, Blanka pedig meg is etette őket Emma segítségével.

A délutánt az Oroszlánkirály uralta, majd még sült egy kis palacsinta, aztán Kispapáék haza felé vették az irányt.







szombat, május 14, 2011

Szülinapi készülődés és a kiscsajok Mary Poppinsa

Blanka 5 éves szülinapja vészesen közeledik, ezért tökéletes szülei a hétvégén megtették ama bizonyos előkészületeket.

Kismama a héten nem igazán tudott szervezkedni, mert Borika tüdőgyull. miatt itthon dőzsölt, sőt, csütörtökön még Blanka is, így nem volt sok idő másra.

Szombaton azonban új időszámítás lépett Kispapáék életébe. Történt ugyanis, hogy már elég régóta kerestek Kispapáék egy kis gyerekfelügyelős segítséget, babyszittyót, hogy ne mindig a nagyszülőket kelljen mozgósítani.

Kiderült néhány hete, hogy Borika óvónénije szabadidejében éppen ezt az elfoglaltságot űzi, így Kispapáék le is csaptak a lehetőségre. Mindkét csaj ismeri, vice versa, különösen persze Borit. Így szombaton Ica néni már meg is látogatta a kiscsajokat, sőt, vigyázott is rájuk kicsit.

A csajok nagyon  lelkesek voltak, bár először izgultak, de simán elengedték Kispapáékat. Társasoztak, olvastak, rajzoltak, beszélgettek. Sőt, a végén azt kérték, hogy máskor is vigyázzon rájuk Ica néni...

Zsófika azért még inkább Kispapáékkal tartott, de ő úgysem árulja el Blankának a meglepit. Kispapáék pedig összekötvén a kellemest a hasznossal, meg is vették a szülinapi ajándékot, egy nagylányos, lila bringát. Na meg a jövő heti parti kellékeit. Mert ugye zsúr is lesz. Kettő. Egy az ovis, egy a családi barátos cimbiknek. Non-stop party arcok.

hétfő, május 09, 2011

Pisi, Gang és Budakeszi

Borika péntekre lebetegedett, betaknyosodott, belázasodott, és többször bepisilt, ami rá régóta nem jellemző. Így a doktornéni jobbank látta elküldeni őt egy pisi csekkolásra, nem ez okozza e a bajt. Szerencsére nem volt semmi para, de azért oviszünetet kapott.

Blanka nem volt túl lelkes a gondolattól, hogy Bori nélkül megy oviba, de a Kismamával déluán kettesben elment a csarnokba bevásárolni, és ennek nagyon örült. Meg is jegyezte a Mamának, hogy milyen jó így egyedül, mi lenne, ha nem lennének tesói?

A szombati napot itthon és a gangon töltötték a kiscsajok, kis virággondozás, buborékfújás, futkosás, majd persze este énekes műsor nézés közepette, a hétköznapi rajzász lezárva.

Vasárnap Budakeszire voltak hivatalosak Kispapáék kisEmmához, Hannához és szüleikhez. Eredteileg kerti bográcsozás volt betervezve, de az égieknek köszönhetően a B terv lépett életbe: töki pompos és almás pite sütés - a konyhában.

Hivatalos volt a Nagy nagycsalád is Emmáékhoz, így a nappalit kb. 8 db öt év alatti gyermek - valamelyiknek mindig volt valami baja - és két pocakaló - ők kevesebbet rinyáltak - lepte el. Utóbbiak kivételesen nem Kispapáéktól származtak, hanem a másik két család bővül hamarosan újabb bébikkel.

A gyerekek amúgy tök - töki pompos... - jól elvoltak, a szülők tudtak beszélgetni, no meg kajálni, némi sör kíséretében. Délután Bori, Zsófi, Nimród, Emma és Hanna aludtak, de így is maradt még 3 gyerek...


Ahogyan persze lenni szokott, a hangulat este érte el a tetőfokát, mikor már indulni kellett volna haza, de aztán nagyon viták nélkül mindenkinek sikerült összeszedni hellyel-közzel saját gyerekét.

szerda, május 04, 2011

Ovis anyáknapja

Kismama hétfőn részt vett élete második és harmadik anyák napi ünnepségén az oviban. Idén még nem volt csoportműsor sem Boriéknál, sem Blankáéknál, mert ugye hivatalosan mindketten kiscsoportosak, pontosabban Bori mini csoportos, és náluk még csak az ölbe ülős, kettesben összebújós, vers elmondós, ajándék átadós történet létezik.

Borika egész hétvégén készült a hétfőre, és napjában legalább tízszer elmondta a mamának az "Az én szívem kisóra, szeretet a rugója" c, versikét. És a meglepi ajándékot is előre elmesélte...
Nem úgy mint Blanka, aki végig hallgatott az ajándékról, amit ugye "titok elmondani", és a versről is. De ő is várta a mamát.
Reggel még oviba menet volt egy kis vita a lányok részéről, hogy kihez is menjen be először a mama, de végül is Blankára esett a választás.

Kismama megérkezett, majd besétált a terembe. KisBlanka nagyon nagyon zavarban volt, látszott, hogy mindjárt elsírja magát, így a a vers nem került elmondásra. Blanka zavarában könnybe lábadt szemmel odaadta az ajándékot. Ami nem volt más, mint egy nagyon szép karkötő, amit a Kispapával készítettek együtt az oviban megrendezett Apák délutánján, még 2 hete. Mikor a Kismama kérdezte, miért nem akarta elmondania verset, azt mondta hogy nagyon izgult. No de ezzel nincs is semmi baj.

Borika is nagyon zavarban volt, a verset nyilvánosan ő sem mondta el, és a mama vállába fúrta az arcát, nem is nézett fel. De aztán ő is odaadta a kis virágot és a kézlenyomatát, amit együtt készítettek az óvónénikkel. Amint Borika és Mama kiléptek a teremből, rögtön szavalt persze.

hétfő, május 02, 2011

Zsófi 15 hónapos

A hétvégén a legkisebb pici hercegnő hófordulóhoz érkezett, 15 hónapos nagycsajszi lett. Mozgásilag nagyon felgyorsult az elmúlt hónapban, mindenhova felmászik, fut, a kedvence a folyosó, ahova állandóan menne. Már reggel 7-kor hozza a cipőjét, és jelzi, hogy ő bizony sétálna egyet.

Beszéd szinten még inkább csak babanyelven nyomul: mama, "ka-ka" (Blanka, Bori és minden más gyerek), Ta-Ta (Papa), Hama, nyem,  azt,azt (mutogat), vau-vau.
Tudja mit csinál a kutya,a boci, az oroszlán, a kacsa. Új szóval is bővült a repertoárja: "cic"- ez sok mindent lefed: jelenti a szomszédban lakó cicát, aki az ablakból szokta nézni a gangon játszó csajszikat, de jelenti a cipőt is, amit fel akar venni, és végül de nem utolsósorban az éltető cicit. Ami nélkül létezni sem tud a kis 15 hónaposunk.

Nemcsak éjszaka követeli ki párszor, de napközben is. Kismama a két lábon járó cumija. Most különösen nehéz vele, mert szinte alig hajlandó enni, mindent kiköp, ledob, kiver az ember kezéből, de a kis rafkós arra játszik, hogy majd a mama úgyis megszoptatja.

Nagyon jó kedélyű, de nővérkéitől már kezdi a hisztit eltanulni. Megsértődik, levágja magát a földre, és direkt elfordítja a fejét, és nem néz a célszemélyre. Ezt főként idegenekkel szokta eljátszani.

Féltékeny, ha a nagycsajszik ülnek a mama ölébe, odamegy, kiabál, és ütögeti, hessegeti őket, és mászik a Mamára.
Időnként pofozkodik, karmol, igazi kis vadmacska. A csajok néha már félnek is tőle.

De mindemelett nagyon tud bújni, szeretni, puszikat osztogatni. Ha megkérdezzük tőle, hogy Zsófi, szeretsz?, akkor rögtön jön, és odabújik. és ölel. És nem csak Kispapát és Kismamát, hanem a a lányokat is. Továbbra is nagypapa függő.

Szeret olvasni, vannak kedvenc könyvei, amiket hordoz, majd befészkeli magát az épp aktuális felnőtt ölébe és ezerszer is végiglapoztatja. A bébi játékok annyira nem kötik le, sokkal inkább az érdekli, a tesók épp mivel játszanak. Rombol, tép, ellop, a csajok nagy "örömére".

Átokcuki :)

vasárnap, május 01, 2011

A cipő, a Kopaszi és az Anyák napja

Pénteken délután Kispapáék együtt mentek az oviba a csajokért, mert Zsófikát Blanka kérésére meg kellett mutatni az óvónéniknek. Ovi után egy gyors cipővásárlás Blankának, ami nem is volt olyan gyors, mert a kisasszony igencsak válogatós, és csak a csillogó-villogó vagy hercegnős cipők keltették fel az érdeklődését. Borika nagyon lelkes volt, neki minden lábbeli tetszett, mindent fel is próbált volna, de okosan megértette, hogy most nem neki kell cipő, hanem Blankának.

Este Kispapáék kipróbálták a négy gyermekes lét örömeit, mert KisÁbelt itt hagyták a szülei megőrzésre, amíg ők ügyeiket intézték. Ábel jól érezte magát, vonatozott, autózott - aztán a Kispapa lelépett focizni - Kismama pedig harcrakészen nyomta, olvasott nekik, etc. Borika néha megsimogatta a szintén 3,5 éves KisÁbel arcát, és ezt kérdezte: "Minden rendben Ábel, jól érzed magad?" Kismama 8 körül épségben átadta a kiscsávót a szüleinek, maradandó károsodás nélkül.


Szombaton a gyönyörűen felújított Kopaszi gátra láotgatták el Kispapáék Bori keresztszüleivel és Gergő babával, valamint Dorkával, Marcival és a szüleikkel. Volt kis játszóterezés, piknikezés, kagyló gyűjtés, kődobálás, ebédelés, zuhé, fagyizás. Na meg fel-alá rohangálás a szülők részéről. Percenként. Azért beszélgetni is sikerült néha egy kicsit.

A csajok annyira túlpörögtek, hogy már nem is aludtak délután, de este azért korábban ágynak dőltek.

Vasárnap pedig a kiscsajok a mamát és nagymamákat szép rajzzal lepték meg Kispapa irányításával Anyák napja alkalmából. A kreatív Kispapa rajzolt egy csokor virágot egy még gyönyörűbb vázába, a csajok meg kiszínezték. Azért nem volt mindez zökkentőmentes, hol kicsinek találtatott a váza, hol túl nagynak a virág. A virágok nevet is kaptak - nem meglepő módon volt Zsófi, Bori, Blanka, Mama és Papa. A Blanka kicsit gonoszkodott is, ugyanis a Bori virágot direkt feketére színezte, amit a kis húg kissé zokon is vett... De már szent a béke.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...