kedd, február 16, 2010

Először a gangon

Ma megtörtént Zsófika első levegőzése, igazi belvárosi lányként, a gangon.

Mivel egy órás játszóteres sétát még Kismama nem mert bevállalni a 2 hetes Zsófival, viszont Borika már nagyon vágyott a szabadba, ezért a mai délelőtt egy részét kint töltötte a 3 csaj a gangon. Zsófi ezer rétegbe beöltöztetve, amit nem nagyon díjazott, Bori pedig 3 játékbabakocsival, egy baby taxival és egy bevásárló kocsival kiköltözött a folyosóra.
Látszik, hogy 3. gyermekről van szó, mert a korábban a doktornéni által javasolt fokozatos levegőhöz való szoktatás nem nagyon működött. Már első alkalommal a próba 5-10 perc helyett majdnem 1 órát töltött kint a csajszi, mert hát alkalmazkodni kell a nagytesó igényeihez is. Először kevésbé díjazta a babakocsit és az 5 kg. ruhát, és ha épp nem tolta őt a Kismama, hangosan méltatlankodott, de aztán mély álomba zuhant, és még arra sem ébredt fel, mikor a mama betolta és levetkőztette.

Így viszont volt egy nyugis délelőtt Borikával kettesben.

Persze a nátha amúgy Zsófinál sem váratott sokáig magára, tekintve, hogy 2 náthás nővérkéjét nem sikerült elszeparálni, és szegény kisbaba 3 cmről kapta telibe a vírusokat. Reggeltől már szolidan prüszkölt a Drága, ,napközben már a szopizás is kicsit nehezen ment, és a csorgó trugyi miatt sokszor vissza is hányta szegényke a tejcit. Így ma már az ő orrát is porszívózni kellett. Azért nem okozhatott maradandó károsodást neki, mert gyakorlatilag végigaludta az egész procedúrát. (íme egy újabb ékes bizonyíték arra a kétkedőknek, hogy az orrszívó porszívó használata nem gyermekkínzás, ha egy 2 hetes gyermek átalussza...) És nagyon is megérte, mert rengeteg trugyit sikerült kiszívni ebből az icipici orrból, máris láthatóan megkönnyebbült a kiscsaj.

Még jó, hogy holnap amúgy is jön a dokinéni, akkor legalább okosabbak leszünk, és Borikát is megvizsgálja majd, aki elég csúnyán köhög.

Kivételes módon még Blanka bizonyul a legerősebb láncszemnek, habár ő hozta ezt is haza az oviból, ő már egész jól van, így a héten már ovizik.

Pár kép a mai délelőttről:





3 megjegyzés:

samu írta...

bátorítson az a tudat, h a fokozatos levegőztetés kb magyar találmány. angliában a két napos újszülöttel is már órákat kint vannak.
én mindkét fiúval már 5 naposan nagyokat sétáltam.

Virág írta...

Mi először asszem másfél órát voltunk kinn vele... :))

Nagyon helyesek a csajok, el sem tudom képzelni én hogy oldanám meg egyedül három gyerekkel ????????? Le a kalappal!!! Mondjuk, ahogy olvasom Zsófika elég jól alszik, ez jó nagy mák!!! :)))

Hívtalak ma d.e., majd még próbálkozom, hány körül jó neked?

kispapa írta...

Virág,ami holnap tuti jó,az a fél 1 és 2 között, a többi időpont kiszámíthatalan, ill. ki is van húzva sokszor a vonalas, mert Zs.ott alszik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...