csütörtök, február 04, 2010

Első éjszaka, második nap

Tegnap ugye hazatért a kiscsalád, és Zsófika már nővérkéitől örökölt ágyacskában töltötte az első éjszakát, meglehetősen jól. 3-4 óránként stabilan kelt azért enni, de cici után rögtön visszaaludt éjjel, így Kismamá(ék)nak nem kellett sokat éjszakázni. Csak maradjon is így.
A tejci szerencsére beindult, már 80-100 g-okat is bekajált a kiscsaj, mindezt 4 naposan.

Reggel a kis-nagycsajok alig várták, hogy felébredjen a kishúguk, és folytatták a lelkes babázást.
Blanka olyannyira lelkes, hogy az eddig Bori, majd Nóri névre hallgató babáját átkeresztelte Zsófinak. De tényleg lehet rá számítani. ma pl. bármikor a Kismama magára hagyta Zsófit, Blanka rögtön odaült mellé, és vigyázott rá, mesélt és énekelt neki.

Borika szegény viszont kicsit meg van zavarodva. Nagyon kedves, aranyos ő is Zsófival, de sokszor sírja el magát ok nélkül napközben, keservesen, és nagyon apás lett. Ma csak a szemetet vitte le Kispapa, de Borikára olyan zokogás jött rá, hogy Kismama sem tudta megvigasztalni. Sokkal nyűgösebb, nyafisabb, pedig ez rá egyáltalán nem jellemző. Persze az elmaradhatatlan ujjfogás most is játszik. Este pl. Kismama úgy szoptatta Zsófikát, hogy egyik kezével fogta Zsófi fejét, és Bori ujját, másikban pedig a mellszívó volt, vállára pedig Blanka hajolt.

Kispapával elment a Bojia egy kis sétára, a közeli gyógyszertárba, lottózóba, boltba, miegyebek élvezte is a kiruccanást, igaz, minden egyes helyen az kürtölte szét az éppen jelenlévőknek, hogy "menni akarok", ha jobb kedve volt "menni szeretnék".

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretettel gratulálok Nektek és további sok boldogságot kívánok a három szépséges kisasszonynak és szüleinek, a nyári balatoni -reménybeli- viszontlátásig! Zákány Judit, alias Nagi 2006 ;-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...