vasárnap, február 21, 2010

Városliget, hurkák, látogatók

Az elmúlt hét egész nyugisan telt az otthon lévőknek, bár a család nagy része még küzd a takonykórral. Többek közt szegény Kispapa is. Csütörtökön a doktor néni is látogatást tett Kispapáék otthonában, aki ismét minden rendben talált a legkisebb kiscsajnál, a náthát leszámítva. Arra meg továbbra is ott a jól bevált recept: orrszívás, jó sokszor. Borika nem úszta meg ennyivel, ő antibiotikum kúrára ítéltetett, mert elég csúnyán begyulladt a torka, és a takonykór már vagy 4 hete húzódik nála. Pedig a csajszi aztán ugyebár nem beteges.

Az elmúlt éjszakák azért nem voltak túl pihentetők, mert az etetések mellett sokszor az orrát is szívni kellett a Zsófi-csajszinak, így 2 óránként általában fent volt a Kismama, és néha, de szinte mindig, a Kispapa is. Szerencsére a nagycsajszik nem ébredtek fel a porszívó hangjára.

A 3 hetes Zsófika a nátha ellenére jól érzi magát, jó sokat szopizik, már kezdenek megjelenni a combján és karján a hurkák. Az elméje is kezd nyiladozni - nyilván Kispapától örökölte -, egyre többet nézelődik, olykor mintha mosolyogna is - a humorérzékét is. Nagyon erős, nővérkéi egyáltalán nem emelgették és nem tartották így a fejüket még ennyi idősen. Viszont próbálkozik is a drága: nem szeret vízszintesben lenni, sokkal inkább kézben, és ennek hangot is ad.

Szombaton megtörtént az első nagycsaládos séta, bár a helyszín nem bizonyult tökéletes választásnak. A Városligetet célozták meg Kispapáék, csak arra nem számítottak, hogy a ligetben lévő járdák és utak egyáltalán nem voltak takarítva, így végig jégkásában tolták a babakocsit, valamint próbáltak a nagycsajszik motorozni. Borikának persze nem sikerült, Blankának még csak-csak. Valahogy azért sikerült átverekedni magát a nagycsaládnak a havon egészen a játszótérig, de ott is hasonló állapotok voltak. Miután Blanka anorákja kb. 20 perc után már tiszta víz volt, és Zsófika pedig rögtön méltatlankodni kezdett, amint nem ringott alatta a babakocsi, inkább hazafelé vette az irányt a család.

Délután pedig Blanka keresztszülei tették tiszteletüket kislányaikkal, Luca cicával és Emma babával, aki pedig ugye Kispapáék keresztlánya. Fogyott a mini pizza, a francia krémes, a csajok pedig nagyon pörögtek, egészen fél 10-ig tartott a buli.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...