péntek, február 12, 2010

Heti összefoglaló

Ezen a héten ugye Kispapa már dolgozott, és kis Blanka ovizott. Kismama ugyan még nem teljesen volt segítség nélkül, anyukája azért be tudott segíteni időnként, és kaja is érkezett a másik nagymamától is, de azért így is akadtak megoldásra váró feladatok.

Itt van pl. Borika. Aki a maga 2 évével és dacosságával gyakran okozott fejtörést a mamának. Azt ugyan eddig is gondolták Kispapáék, hogy Borika lelke fogja a legnehezebben befogadni Zsófi érkezését, de pár dolog őket is meglepte.

A tesószeretetben nincs hiány Bori részéről, mindig Zsófit keresi, állandóan a kiságyhoz húzza a kisszékét, hogy benézhessen hozzá, folyton fogni akarja. Ez mind szép és jó, csak a "mindjárt" és a "várj egy kicsit" fogalmát még nem ismeri a Drága. Ugyanis ha Zsófi épp szopizik, és a mama nem tudja azon nyomban Bori kezébe adni, akkor aztán rögtön elszakad az a bizonyos.... és indul a hiszti.
A földönfetrengés nem nagy újdonság, sőt, a "mindent eldobok, ami a kezem ügyébe kerül" fíling is ismerős már, viszont sajnos ezekből szegény Zsófika is kapott már. A minap Bori babája landolt egyenesen a fején, illetve szintén a napokban egy sallert is lekevert neki Borika. Csak úgy, dühlevezetésként.
Persze az utóbbi nem ok nélkül történt, és nem is Zsófi volt a célpont, sokkal inkább Blanka

Ugyanis habár Blanka nem tartozik a verekedős, dobálózós gyerekek kategóriájába (még?), de tudja cukkolni a húgát rendesen. Aki habár 1 fejjel kisebb, de csak 2 kg.val könnyebb, olyan pofonokat tud lekeverni neki, hogy Blanka is csak les. Na pont egy ilyen alkalommal történt, hogy Blanka mellett, szegény Zsófi is kapott egyet.

Aki persze hangos sírással jelezte is nemtetszését.

Kismamának ilyenkor megszakad a szíve, mert ugyan le kell szidni Borit, de közben nem szabad elfelejteni, milyen harcok dúlnak a kis lelkében, és hogy erre nagyon oda kell figyelni.

Így most "szabad óráiban " Kismama az anyukájának segítségével Bori lelket ápol. Ami egyelőre kimerül abban, hogy mikor anyukája át tud ugrani, ő rögtön elrobog Borikával, kettesben, akárhova- vásárolni, dm-be, sétálni. Hiába telt el alig 10 nappal a szülés után, jövő héttől már valószínűleg egy Menő manó tornát is megpróbálnak a csajok, persze Zsófi nélkül, 2 szoptatás között.

Kispapáék remélik, Borika lelke minél előbb rendbe jön, és ez az éjszakákra is jobb hatással lesz. Ugyanis míg a mama Zsófihoz kel, Kispapa hajnali órákban rendszeresen átköltözik a kis-nagycsajokhoz. Na nem azért, mert Zsófitól nem tud aludni, hanem mert Borika elég sokat felsirogat.

Zsófi baba egyébként továbbra is angyal gyerek, de tényleg. Napközben is szinte csak alszik, kivéve reggel 7 és 9 között, de akkor csendben nézelődik, elvan. Este 6 és 8 között van egy picit nyüglődős időszaka, de az sem olyan vészes. A fürdést kezdi szeretni, és ami újdonság, hogy ő az első gyermekünk, akinek időben, 10 naposan leesett a köldökcsonkja! ( Blankának 3,5 hetesen, Borinak 8 hetesen esett le)
Éjszakánként olyan 3-4 óránként kel, de szopi után rögtön alszik tovább, még a tisztába tevésnél sem pörög fel.
Soha rosszabbat.

Blanka egészen jól elfogadta a helyzetet, hogy a héten már ovizott, nem volt hiszti, sírás. Lehet, hogy azért ment ilyen simán, mert ő már tudta előre, hogy péntekre betaknyosodik. Így ma már ő is csatlakozott az itthoni gárdához.

Kismama csak reméli, Zsófika nem lesz beteg, bár Blankának sikerült kb 3 cmről jó néhányszor letüsszögni és leköhögni...

Képek hamarosan lesznek!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...