szombat, február 06, 2010

A táskák, a Thomas és az Angyalgyerek

Zajlik a nagycsaládos élet Kispapáéknál, a táskák nőnek a szemek alatt, a lefagyasztott tejcis zacsik hamarosan kitúrják a mirelit kajákat a mélyhűtőből, a kakis pelusok száma is megugrott, és egyre többször keverik össze a gyerekek neveit Kispapáék, főleg Boriét és Zsófiét.
Borika hirtelen nagyon megnőtt Kispapáék szemében, ez legjobban a pelenkázásnál tűnik fel.
Mivel még mindig az ő lelke a legingatagabb, Kispapáék igyekeznek minél jobban megkönnyíteni neki az alkalmazkodást az új helyzethez.
Tegnap pl. Kispapa kitalálta, hogy elviszi a kis-nagycsajait moziba, a Thomas c. remekműre. Azonban meglepő módon Blanka nem élt a lehetőséggel, ő inkább itthon maradt a mamával és Zsófival, így Kispapa csak Borival vágott neki a nagy útnak.
A moziban nem volt nagy tolongás, a kb. 100 férőhelyes Arénás mozi 18. termében Kispapáék ketten voltak, azért a pénztáros néni előzékenyen megkérdezte, hova kérik a jegyeiket. Kispapa mondta, hogy valahová a szélére, a lépcső mellé, ki tudja, mikor kell menekülni. De így akadtak menekülési útvonalak. Jó, hogy van gyerek jegy, az csak egy 1000-es, a Kispapáé több, aki elszokott a mozijegyek vásárlásától egy ideje... Szóval hely az volt, Bojika kb. 10 perc múlva ment is volna. De aztán észrevette, szuper világító lépcsők vannak, meg néha Thomas is tülkölt egyet, olykor leesett a sínről, új város fedezett fel, majd eltűnt - k. izgalmas -, de a székek közt még jobb rohangálni a sötétben. De azért előzékenyek voltak a mozisok, egy bácsi bejött, hogy minden rendben van e, Kispapáék kedvéért le is halkították a hangerőt. Mások ez ellen nem emeltek kifogást.
Tegnap délután meglátogatta Zsófit a doktornéni, és szerencsére mindent rendben talált. Megdicsérte, hogy milyen szép, formás kisbaba, és hogy látszik, mennyire gyorsan született, nincs rajta semmi nyom. A tűzfoltjain kívül, de hát ez ugye genetikus Kispapáéknál, és majd úgyis elmúlik.
A holnap 1 hetes Zsófika továbbra is nagyon jó baba, egész nap és éjjel alszik, ha pedig nagy ritkán fent van, nagy szemekkel, csendben nézeget, és hallgatja nővérkéit.
3 óránként pedig óramű pontossággal jelzi, hogy kéri a tejcit, de utána rögtön visszaalszik. Angyalgyerek. Egyelőre.A napirend még elég kaotikus, a fürdetés ideje gyakran változik, kicsit nehéz még 3 gyerek napirendjét összhangba hozni, de Kispapáék rajta vannak az ügyön.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Minden elismerésem! Kár, hogy az előző bejegyzésben leírt 4-esben zajlott szopizásról nem készült fotó..Kitartást nektek,de főleg nyugis éjszakákat!
Puszi, Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...