vasárnap, február 14, 2010

A füstbe ment terv

A tegnap estére már nagyon készült lélekben Kismama és Kispapa, hiszen 2 héttel a szülés után megcsillant egy relatív alvós, pihenős éjszaka lehetősége a szemük előtt, amire azért valljuk be már nagy szükségük volt/lett volna, hisz a nagycsajszik mellett napközbeni pihenésre nem sok idő jut, pláne Kispapának, aki dolgozik is.

Így a kis-nagycsajszik kis lélekápolásra és kényeztetésre, valamint némi önös érdekből is vezérleve tegnap délután át lettek szállítmányozva Edit nagymamához ás Gyuri nagypapához, egy kemény éjszaka erejéig. A csajszik szívesen is mentek, nem volt sírás, harag, úgy tűnt, minden klappol.

Hamarosan egy csendes, egy gyermekes este vette kezdetét: Kismama megfürdette Zsófikát, csendben, nyugiban, aki már láthatóan élvezte is a pancsolást, bár lehet, hogy inkább ő is a csendes békét díjazta. Mintha már mosolygott is volna a Drága.

A nyugis fürci után, egy nyugis esti szoptatás következett, sehol egy kiabálás és hiszti, majd Zsófika 9 körül ágybakerült, és rögtön aludt is.

Kispapa még azt is felajánlotta Kismamának, hogy mivel most nincs Bori, akihez át kell költözni hajnalban, az egyik etetést bevállalja cumisüvegből, így Kismama is tud aludni talán egy huzamban 4-5 órát.

A terv remek : tejci lefejve, cumisüveg ott figyelt a hűtőben, szülők kb. 10-től már alszanak. Éjfélkor Zsófika jelzett, hogy éhes, Kismama akkor még bevetésre készen állt, szoptatás, pelus checkolás (ami ekkor még kaki,pisi mentes volt) majd kb. 10 perc után mindenki aludt tovább.

Egészen 1/4 5-ig. Amikor is jött volna Kispapa és a cumisüveg ideje.

Már Zsófika sírása is kicsit gyanús volt, hiszen ő éjjel sosem kiabálva követeli a kaját, sokkal inkább csendes nyökögéssel, de most azonnal éktelen üvöltésbe kezdett. Kispapa gyorsan felugrott, kivette Zsófit, aki persze, mikor ha nem, most kakilta és pisilte úgy össze nyakig magát, hogy az egész komplett ágygarnitúrát le kellett cserélni, mert még a kókuszmatracra is jutott.

Terv füstbe ment. Kismama kiugrott az ágyból, villámgyors Zsófi mosdatás és öltöztetés, közben imádkozás, hogy a ki tudja mióta pisiben, kakikban tocsogó gyerek ne fázzon meg. Majd míg Kispapa megetette a kiscsajt a cumisüvegből, addig Kismama ágyneműt, matracot stb. cserélt, és mosást indított. Utána már persze fejni is kellett, hiszen mégiscsak kimaradt a szoptatás.

Kb. 5re sikerült végezni is.

Így a békés, alvós éjszaka terve ismét meghiúsult Kispapáéknak, de sebaj, reggel legalább fél 9-ig tudtak aludni, Zsófika akkor ébredt legközelebb.

Az meg már csak tényleg hab a tortán, hogy reggel a Kismama anyukája mesélte a telefonban, hogy Borika természetesen ott nem ébredt fel, nem kellett beköltözni hozzá ujjszorongatásra, és mindkét csajszi békésen aludt, 7-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...