péntek, július 23, 2010

Édes bűnbeesés, immár harmadszorra

Nem kell semmi rosszra gondolni a cím alapján, csupán annyi történt, hogy Kispapáék életében harmadszor is elkezdődött az a bizonyos, nagy hozzátáplálás

Bár Zsófika még csak 1 hét múlva tölti a 6. hónapját, anyatej is van bőven, hízik is rendesen, és Kismama se nagyon akaródzott még elkezdeni, mondván egyszerűbb így, de a Kiscsaj szinte kikövetelte magának az egyéb falatokat is.

Az első nagy kérlelő pillantásokat Kun Ábel anyukája vette észre, aki megszánta Zsófit, és Kismama engedelmével még Tóalmáson egy fél barackkal meg is kínálta a csajszit, aki teljes élvezettel el is fogyasztotta, sőt, hisztizett, mikor elfogyott.

Aztán pár nap múlva Kismama egy almagerezdet is odatartott a szájához, amitől szintén teljesen bepörgött. De a "gonosz" mama még mindig tartotta magát a 6. hónap betöltésig, és csak 1 gerezdet reszelt le neki.

A végső lökést aztán az adta a minap, hogy mikor a szokásos d vitamin+k vitamin kombinációt kapta meg a kiscsaj kiskanálból, rossz íz ide vagy oda, a kanál látványától totál lázba jött, sikongatott, és mikor Kismama elvette a kanalat, hangosan üvölteni kezdett.

Na ekkor a a kőszívű mama megadta magát, és hivatalosan is beáldozta legkisebb kiscsaját is a hozzátáplálás oltárán. Még a fiókban lapult Borikától örökölt, üveges gyümikonzerv, így kibontotta, és Zsófika boldogan lapátolta be a sütőtökös almát. Persze először "csak" félüveggel, a fokozatosság látszatát betartva.

Kispapa számára elkezdődött az öklendezők korszak is, tisztába tevéskor, hisz vége a nem büdös,anyatejes kakik pelusoknak....

Aztán hogy Zsófi melyik tesójára üt majd, olyan rossz evő lesz, mint anno Blanka volt, vagy zabagép, mint zsírBori, lassan kiderül.


3 megjegyzés:

Andrea írta...

Az áhitat Zsófi arcán mindent megér! Nem csodálkozom, hogy Kismama "megadta" Magát. :-))

"Öklendezős korszak": ismerős a beköszönte, bár ez a férjem esetében igaz...:-)

Azért irigylem ám Kismamát, hogy 6 hónapon át tartott az a fajta intim közelség, amit a szopizás jelent...Igaz, még biztosan tart egy ideig. :-)

Névtelen írta...

Olyan jó olvasni mindig a történéseket. Teljesen más érzés így olvasni, hogy már van egy pici lurkónk és nem annyira távoli ez az egész... :)
Puszi Krisztinek...

Cili

Névtelen írta...

Andi, köszi, én is remélem h még 1 jó darabig nem akarja Zsófi elválasztani magát :)

Cili,neked is külön köszi és puszi :)
(én is olvaslak ám bőszen Titeket! Sajnálom a nagypapádat :( )

Kriszti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...