hétfő, július 26, 2010

Vár, költözés, gombóc

Habár lógott az eső kissé gombás lába, szombaton Kispapáék ellátogattak a budai Várba, hátha esetleg megpillanthatják az ott élő királylányt. Kispapáék ugyanis bármikor kocsival elhajtanak a Vár alatt, mindig felhívják kiscsajszik figyelmét a nevezetességre. A kiscsajok szentül meg vannak győződve arról, hogy a király és a királylány még mindig ott él.

Bár királylánnyal nem találkoztak Kispapáék - éppen ebédelt urával, parancsolójával -, de az épp véletlenül ott járó Rita nagymamával igen, aki rögtön megvendégelte a kiscsajokat egy kis kürtöskaláccsal.

A csajok nagyon odavoltak Mátyás királyért a szökőkútnál, Bambit vélték felfedezni az egyik őzike alakjában, és látták a már "alvó" - nyakon lőtt és elpusztult - nagy szarvast is a király lábánál.

De volt egy kis lengőteke bajnokság, ágyú-mászás, sikló nézés, Kismama még a köztársasági elnök úrhoz is bekopogott a nagy kapun. (Ki nem jött senki, pedig Kispapáék szívesen kértek volna egy kis családi pótlék, nagycsaládos juttatás, akármi kiegészítést, csak úgy, soron kívül. Végül is fogyunk, azt mondják, hát Kispapáék igazán tettek ez ellen.)

Zsófika ezalatt csendben horpasztott Kispapán.

Dél körül aztán beszállt a family a lusta, sétálni nem akaró királylányokat is szállító liftbe, ami majdnem a kocsiig repítette Kispapáékat.

Délután pedig megtörtént a nagy költözés, Zsófi baba áttelepült a nővérkéi szobájába. Ez némi szobaátrendezést vett igénybe. A csajok éjjel szerencsére nem ébrednek fel az éjjel még többször kelő Zsófira, csak a reggel húzós kicsit. Zsófi ugyanis a hajnali 6-os etetés után már bulizni szeretne, és nővérkéi fel is ébrednek a kurjongatásokra. Pedig kb. 8-ig aludnának.

Vasárnap délelőtt pedig P.C.O., azaz piszijó (értsd: porszívó, ahogy Blanka hívta 1,5 évesen) vásárlással telt, mivel a szuper porszívó az évek alatti gyakori orrszívások miatt idő előtt megadta magát. A 3 gyerekkel való vásárlás egy külön posztot érdemelne, de erről majd később. A kiscsajokat csak azzal lehetett percekig lekenyerezni, ha a bevásárló központban lévő játék helikopterbe kétszer is beülhettek. De legalább egyszerre befértek mindketten.

Délutáni alvás után Dédimamát látogatták meg Kispapáék, aki finom barackos gombóccal készült a kiscsajoknak, amit jól be is lapátoltak, igaz barack nélkül, de minek is, az, abban van a vitamin. Egyébként amikor a Kispapa pici volt, ő is mindig kiszedte a szilvát a Dédimama szilvásgombócából. Ez már olyan családi hagyomány.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...