hétfő, július 19, 2010

Last days

A mai nap reggel Kispapáék befejezték nyaralásuk első fejezetét, miközben döcögtek haza a kicsikocsival, lepergett előttük, mi mindenen is mentek át. Blanka végig azon agyalt, miért is kell hazajönni - de azért megértette, hogy Kispapának dolgoznia kell -, meg az is nyomott a latban, hogy azért még lesz visszatérés.

A csütörtököt és pénteket is édes ötösben töltötte a kis család. A meleg miatt nem nagyon terveztek Kispapáék elmenős programot, főleg a kertben töltötték a napot, időnként a fagyizóhoz kimerészkedtek. A csajszik szinte egész nap - kivéve de. 11 és du. 4 óra között - a medencében nyomultak, a hét vége fele már egyedül is simán bementek, persze karúszóval, és szülői felügyelet mellett.

Ezenkívül a homokozás, "kaki" készítés - értsd s(z)arazás - szerepelt még a kedvenc programelemek között. A csajok nagyon élvezték, a Kismama kevésbé, mert jó pár ruha azóta is őrzi e nemes programok emlékét. Zsófi baba eközben egy takarón játszott, forgolódott, kutyázott, nagyokat vigyorgott, tépte a fölé hajolók haját, evett, aludt, a maga kiegyensúlyozott, jól nevelt módján. No meg néha sétált egyet Kispapával.

Szombaton aztán nagy volt az öröm, mert megérkezett a híres Kun Ábel, becses szüleivel és pocaklakó iker tesóival. A gyerekek rögtön bandázni kezdtek, Borit is bevették magukhoz, aki nagyon élvezte, hogy rohangálhat a nagyokkal, mégha nem is értette teljesen, miről is szól a játék. Ebéd után mindegyik gyermek nyugovóra tért, a két Miki papa ping-pongozott egy jót, a mamák pedig beszélgettek. Főleg persze babákról, (h.gombáról), de ez érthető.

Alvás után hatalmas pancsolás érkezett, majd este szalonna sütés, egy unplugged koncert némi gitárral és lenyűgöző herfli szólókkal (de lehet, hogy fordítva volt...).

Szerencsére ezúttal a gyerekek reggel kíméletesek voltak bulizó szüleikkel, Zsófi kivételével, aki kétszer is szopizott éjszaka. De Blanka, Bori és Ábel elég emberséges időben indította a reggelt. Közös reggeli, majd még egy kis játék, fürci, és Ábelék ebéd után hazafelé vették az irányt.

Közben megérkezett Kismama unokatesója, asszonykája és a kiscsajok által áhított 3 fiú, Zsombor, Zétény, Zsadány. Délután aztán befutott Kismama Zoli bátyja is, Zsuzsival, Fábival és Levivel is, és egy családi parti vette kezdetét. Hússütögetés, medencés pankráció, foci meccs - persze csaltak -, kis bicajozás.

Reggel aztán a kicsi kocsi kigurult a kertkapun és Budapest felé vette az irányt. Kispapa a dolgozóba, Kismama pedig hazament a csajszikkal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...